Souhrn událostí uplynulého dne – 24.11. 2009

Přínosy z pěstování GM plodin

PG Economics Ltd. je britská společnost, která se zaměřuje na poradenské a konzultační služby v oblasti zemědělství a jiných odvětvích založených na přírodních zdrojích. Společnost se speciálně zaměřuje na biotechnologii plodin, zemědělské produkční systémy, zemědělské trhy a zemědělskou politiku. Přehled publikací. V říjnu 2009 společnost PG Economics uveřejnila tři dokumenty (souhrny) týkající se GM plodin (biotech crops): výtěžnost, důchod, prospívání a zabezpečení potravin a vlivy na životní prostředí.

Promenáda červených vín: body pro André z Kobylí

Šampionem mezinárodní vinařské soutěže Promenáda červených vín, dříve Salon červených vín, je letos André 2007 od Patria Kobylí. Uspělo v konkurenci 150 vín, z nichž zhruba třetina pochází ze zahraničí. Cílem akce je vyvrátit obecné povědomí o tom, že srovnání se světovou konkurencí snesou z tuzemských vín jen ta bílá, řekl Martin Prokeš z pořádajícího občanského sdružení Forum Moravium.

Spotřeba masa by měla stoupat

Světová spotřeba masa by měla v průběhu příštích deseti let díky rostoucímu počtu obyvatelů naší planety a hospodářskému vývoji kontinuálně narůstat. Meziroční nárůst by se měl pohybovat na hranici dvou procent a měl by tak mírně zaostat za růstem dosažným v uplynulých letech. To vychází z dlouhodobé analýzy trhu studie „Agricultural Outlook 2009 - 2018“, studie OECD a FAO, amerického ministerstva zemědělství (USDA) a institutu FAPRI.

Vědci dokončili čtení genomu kukuřice

Přečtení kompletního genetického kódu kukuřice otevírá nové možnosti šlechtění výnosnějších odrůd. Vědcům i zemědělcům je kukuřičný genom volně dostupný v internetové databázi. Na kukuřici závisí obživa miliardy obyvatel Země. V roce 1994 došel americký Národní svaz pěstitelů kukuřice k závěru, že "budoucnost kukuřice je zapsána v její dědičné informaci" a že "nejdůležitějším úkolem je zmapování kukuřičného genomu".

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info