Odborníci:Biopotraviny jsou zdravější než klasicky vyráběné
26.11.2009 | ČTK
Biopotraviny jsou nutričně hodnotnější a obsahují méně nežádoucích látek než potraviny vyráběné ze surovin produkovaných konvenčním zemědělstvím. Vyplývá to z výsledků výzkumného projektu QLIF, na němž v letech 2004 až 2009 pracovalo 31 evropských výzkumných středisek, společností a univerzit. Jeho výsledky dnes v Praze prezentovali přední odborníci na ekologické zemědělství. Popřeli tak v červenci medializovanou studii britských vědců, podle nichž nejsou biopotraviny zdravější než ty normálně vyráběné.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.