Fúze Kosteleckých uzenin a Masa Planá od 1. ledna

Fúze dvou významných podniků na zpracování a výrobu masa ze skupiny Agrofert, společnosti Kostelecké uzeniny a Maso Planá, proběhne k 1. lednu příštího roku. Nástupnickou organizací se stanou Kostelecké uzeniny.

Kostelecké uzeniny budou ve všech současných provozech pokračovat ve výrobě beze změny. Dojde ovšem k úpravě organizačních struktur a přerozdělení kompetencí na všech úrovních řízení.

„V souvislosti s fúzí nechystáme žádné výrazné změny v propouštění zaměstnanců, především v dělnických profesích. Pokud bude naše produkce růst, budeme naopak zaměstnance přibírat. Fúze je logickým krokem v procesu konsolidace obou současných firem,“ uvedl generální ředitel obou dosavadních samostatných společností Pavel Kváč.

Jedním z prvních kroků bylo ustavení společného výkonného managementu obou firem i vytváření synergických efektů. Obě firmy dosáhly v loňském roce obratu přesahujícím šest miliard korun a zaměstnávaly dva tisíce lidí. V plánu letošního roku je udržení tržeb a především zisku obou firem.

Rudolf Marek

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info