Havířov zvítězil nad Janovem a Moskvou

18. října se vrátili zástupci města z Norska s vynikající novinkou – Havířov bude v roce 2011 pořadatelem Mistrovství Evropy ve floristice. Sejdou se u nás floristé z 20 zemí. Tato soutěž se uskuteční v České republice poprvé.

Zástupci města Havířova a Svazu květinářů a floristů ČR ve čtvrtek 15. října odjeli do Norska (Lillehammeru) „bojovat“ o pořadatelství 17. ročníku Mistrovství Evropy ve floristice s názvem Europa Cup 2011. Představení České republiky a Havířova se uskutečnilo v pátek 16. a v sobotu 17. října. „Vrátili jsme se s vítězstvím. Nebylo to lehké, ale určitě zasloužené. Našimi soupeři byla města Itálie a Ruska. První den posuzovala a hodnotila město správní rada FLORINT a druhý den valná hromada FLORINT“, řekl náměstek primátora Zdeněk Osmanczyk. Prezentace města byla variantní. Pro konání mistrovství Zástupci mezinárodní organizace FLORINT v nejbližší době vyberou prostory vhodné pro konání a potvrdí námi navržená témata soutěže.

„Komisi jsme představili naše město, přehled zařízení, ve kterých se může soutěž konat, nabídku ubytovacích a stravovacích zařízení, seznam konferenčních místností. Havířovem byla také navržena a předložena tři loga soutěže EUROPA CUP 2011. Za tři týdny favorita představíme“, doplnila Radmila Friedlová, vedoucí tiskového oddělení. V druhé polovině ledna 2010 navštíví Havířov generální tajemník Toin Zwitserlood a bývalý člen správní rady FLORINT pan Ferenc Krulizs. Představitelé FLORINTu (mezinárodní organizace sdružující floristy) se seznámí s městem a budou následovat další jednání o přípravách mistrovství Evropy ve floristice EUROPA CUP 2011. „Jsem nadšen, že spolupráce Svazu květinářů a floristů s městem Havířov byla na takové úrovni, aby přesvědčila všechny zástupce jednotlivých zemí FLORINTU natolik, aby jednomyslně hlasovali pro uspořádání akce v České republice – v Havířově“, uvedl člen předsednictva Svazu květinářů a floristů ČR Jiří Martinek.

Mistrovství se uskuteční v září 2011 a bude trvat 6 dní. V šesti disciplínách by zde soutěžilo 20 reprezentantů jednotlivých zemí Evropy.

Ing. Jana Pondělíčková, tisková mluvčí, 602 550 894

Zdroj: TISKOVÁ ZPRÁVA, MAGISTRÁT MĚSTA HAVÍŘOVA

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info