MZe podpoří čištění Luhačovické přehrady 137 miliony korun

Při své páteční návštěvě Zlínského kraje se ministr zemědělství Jakub Šebesta sešel s hejtmanem Zlínského kraje Stanislavem Mišákem a společně navštívili Luhačovickou přehradu, která bude v průběhu roku 2010 vyčištěna. Z přehrady bude odtěženo celkem 235 452 m3 sedimentů.

Vím jak je pro Luhačovice a okolí přehrada důležitá a proto chceme aby byla v dobrém stavu,“ řekl ministr Šebesta a dodal „Věřím, že vyčištěná přehrada přivede do vašeho hezkého kraje ještě víc návštěvníků a bude vyhledávanou destinací.“ V rámci projektu bude obnoven původní objem Luhačovické přehrady, při odtěžení téměř 235 452m3 sedimentů. Celý projekt ministerstvo zemědělství podpoří částkou 137 milionů korun a dokončen by měl být v průběhu roku 2010.

Přípravy projektu se rozeběhnou již začátkem roku 2010. Vypouštění přehrady v březnu a práce samotná pak po vypuštění v červnu. Dílo bude předáno v září 2010 a napouštění nádrže pak při dodržení harmonogramu prací začne v říjnu. Odtěžením sedimentů dojde k obnovení původního celkového objemu nádrže: 2,68 mil. m3.

Díky vstřícnosti pana ministra Šebesty a vzájemné spolupráci ministerstva zemědělství, Zlínského kraje a podniku Povodí Moravy při přípravách vyčištění Luhačovické přehrady, se podařilo zajistit potřebné finanční prostředky a tím pádem může být celá akce načasována a ve stanovených termínech roku 2010 také spuštěna. Je to další kamínek do mozaiky zvýšení atraktivity a konkurenceschopnosti Zlínského kraje,“ dodal hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

V rámci návštěvy ministr navštívil ještě mlékárnu Kromilk na Kroměřížsku a zemědělský podnik Kvasicko.

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info