Souhrn událostí uplynulých dní – 11. – 13.12. 2009

Ministr zemědělství Jakub Šebesta se zúčastnil včerejší schůzky skupiny 22 zemí EU

Na včerejším neformálním jednání ministrů zemědělství skupiny 22 členských států v Paříži, diskutovali ministři o budoucnosti evropského zemědělství zejména pak o nutnosti Společnou zemědělskou politiku přizpůsobit tzv. novým výzvám. Hostitelem jednání byl francouzský ministr zemědělství Bruno le Maire. Cílem schůzky bylo diskutovat o budoucnosti evropského zemědělství, která bude i důležitým tématem nadcházejícího španělského předsednictví. Jednání se zabývalo kromě jiného potřebou nově definovat rámec Společné zemědělské politiky nutností přizpůsobit ji tzv. novým výzvám.

Krize řádí: Zetor je na prodej

Brněnský výrobce traktorů Zetor je na prodej. Potvrdily to dva na sobě nezávislé zdroje z finančních kruhů. Firmu, která se podle informací deníku E15 propadá do stále hlubší ztráty, chce slovenská skupina HTC Holding prodat prostřednictvím poradenské společnosti Wood & Company. „Hlavními a téměř jedinými aktivy, která firma potenciálním kupcům nabízí, jsou značka Zetor a výrobní kapacity,“ uvedl jeden ze zdrojů. O Zetor se podle informací deníku E15 v nedávné minulosti zajímal například Energetický a průmyslový holding PPF a J&T.

Účetní závěrka Ministerstva zemědělství za rok 2008 nepodává podle NKÚ poctivý obraz účetnictví

Ministerstva zemědělství (MZe) nebyla podle NKÚ spolehlivým podkladem pro sestavení závěrečného účtu kapitoly 329 - MZe za rok 2008. Celková nesprávnost byla vyčíslena ve výši přes 1,4 mld. korun a podílelo se na ní nadhodnocení a podhodnocení jednotlivých položek příslušných výkazů. Závěrečný účet kapitoly neobsahoval některé povinné skutečnosti. K tomuto závěru došli kontroloři Nejvyššího kontrolního úřadu. Ti si dali za cíl prověřit spolehlivost účetní závěrky k 31. prosinci 2008 předkládané MZe jako podklad pro závěrečný účet kapitoly státního rozpočtu 329 - Ministerstvo zemědělství.

I letos kapři na vánoční stůl

Zdá se, že i letos si bude většina domácností o Štědrém večeru pochutnávat na vánočním kaprovi. Například v Praze Městská veterinární správa dosud registruje téměř 190 žádostí o sezónní prodej kaprů. Podmínky jsou stejné jako v minulém roce. Pro představu lze z těchto podmínek pro prodejní místo citovat: Sezónní prodej živých ryb na samostatném prodejním místě je podle § 25 odst. 3 veterinárního zákona podmíněn tím, že osoba, která hodlá provozovat sezónní prodej živých ryb, oznámí nejméně 7 dnů před zahájením prodeje místně příslušné krajské veterinární správě, kdy a na kterém místě bude prodej zahájen a kdy bude ukončen.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info