Kodaň a biopotraviny

Spotřeba biopotravin se v dánském hlavním městě dramaticky zvyšuje.

Stále více restaurací, kaváren a hotelů ve městě nabízí biopotraviny svým hostům. Soukromý gastronomické sektor již přesáhl 10procentní podíl biopotravin na svých nákupech surovin, podíl biopotravin ve veřejném stravování dosáhl dokonce 45 procent.

Město si dalo za cíl dosáhnout do roku 2015 90 procentního podílu biopotravin ve veřejném stravování a cateringu v rámci strategie „Environment Metropolis – Our Vision 2015“ (Ekologická metropole – naše vize 2015“). V soukromém sektoru a spotřebě domácností se očekává zvýšení podílu biopotravin na 20 procent. Kodaň se také v roce 2008 stala prvním Fair trade městem v Dánsku.

Bio Mio, Soupanatural, Biom a restaurace Cap Horn jsou jen některé z restaurací a kaváren nabízejících biopotraviny a bionápoje. Různá lahůdkářství a prodejny také nabízí vysoce kvalitní, zdravé biopotraviny. Kodaň má také svůj první biosupermarket s názvem Egenfeld.

Biopotraviny můžete dále koupit na několika tržnicích a farmách ve městě a jeho okolí. Internetový portál VisitCopenhagen.com nabízí snadné vyhledávání.

Udržitelnost je také jednou z hlavních priorit cateringových služeb na klimatické konferenci. Kromě toho, že návštěvníci konference mají k dispozici zdravé, chutné potraviny za rozumnou cenu, Kodaň návštěvníkům konference garantuje minimálně 65 procentní podíl potravin a nápojů vyrobených z ekologických produktů.

Zdroj: www.bio-info.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info