Cesta do Prahy se vyplatila

Naše akce na podporu rozpočtu 2. prosince v Praze byla jedna z nejlepších, které jsme kdy zorganizovali. Měla vynikající atmosféru, organizaci i odezvu. Pětitisícový dav byl jednolitý a věděl, co chce. Na tom se shodli všichni účastníci a vedení komory dostalo neobvykle mnoho pozitivních reakcí.

Naše síla byla v jednotě, demonstrovali soukromí zemědělci, technici větších firem, zaměstnanci, majitelé firem i zástupci navazujících odvětví a služeb.

Svoji práci jsme nedělali zbytečně. Desátého prosince nás při hlasování ve sněmovně podpořila většina 102 poslanců, když zvedli ruku pro navýšení zemědělské kapitoly státního rozpočtu o 1,5 miliardy korun. Je třeba jim za zemědělce poděkovat a je třeba uvést, že to byli poslanci KDU-ČSL, ČSSD, KSČM a dále pomohla nezařazená poslankyně Olga Zubová.

Je třeba si ale také povšimnout, jak se k nám postavili (spíše nepostavili) někteří poslanci Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny, kteří vystupují občas na naši podporu na stránkách tohoto týdeníku. Bohužel, jenom slovně. Nicméně je to za námi a máme další zářez na pažbě. Rok co rok bojujeme o rozpočet. Když to sečteme za posledních pět let, tak jsme přinesli českým zemědělcům takřka jedenáct miliard korun. Myslím si, že to není špatná vizitka.

Ing. Jan Veleba

prezident AK ČR

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info