Ministr Šebesta odvolal lidi dosazené za Gandaloviče

Státní Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) na sklonku minulého roku v tichosti výrazně obměnil vedení. Z pětičlenného představenstva byli odvoláni tři lidé, které do funkcí dosadil v květnu 2007 tehdejší ministr zemědělství Petr Gandalovič (ODS).

Jeho nástupce Jakub Šebesta, vyslaný do vlády sociální demokracií, jmenoval do představenstva ekonomického experta ČSSD Jana Mládka, vrchního ředitele ekonomické sekce na ministerstvu zemědělství Jiřího Havlíčka a ředitele Výzkumného ústavu meliorací a ochrany půd Jiřího Hladíka, který je Šebestovým poradcem.

Tato trojice nahradila bývalého Gandalovičova ekonomického náměstka Ivo Vrzala, právníka Daniela Voláka a Tomáše Šimčíka. „Změna se uskutečnila z rozhodnutí jediného akcionáře, kterým je stát zastoupený ministrem zemědělství,“ uvedl tajemník PGRLF Vladimír Suchý. V představenstvu tak zůstal pouze jeho předseda a ředitel PGRLF Martin Karban a zástupce ministerstva financí Bohdan Hejduk.

Z dozorčí rady fondu Šebesta odvolal zástupce Asociace soukromého zemědělství Jana Votavu. Místo něj přivedl prezidenta Potravinářské komory Miroslava Tomana. Dozorčí radu vede Jan Veleba, prezident Agrární komory, která má v tomto orgánu ještě dalšího zástupce – Oldřicha Žďárského

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info