Souhrn událostí uplynulých dní – 3.2. 2010

Hradecký kraj bude dál podporovat lov přemnožených divočáků

Odstřel divokých prasat kraj zavedl v roce 2003. Královéhradecký kraj bude i letos finančně podporovat myslivce při lovu přemnožených divokých prasat. Lovci budou dostávat za zastřeleného mladého divočáka příspěvek 200 korun. Odměny nimrodům dnes schválilo krajské zastupitelstvo. Podporu odstřelu divokých prasat kraj zavedl v roce 2003 a dosud na ni vyplatil téměř 3,5 milionu korun.

Rektor ČZU v Praze Jiří Balík jmenoval svých pět prorektorů

Na zasedání Akademického senátu České zemědělské univerzity v Praze první únorové úterý předal nový rektor ČZU profesor Ing. Jiří Balík, CSc. jmenovací listiny pěti svým prorektorům, s jejichž jmény a s jejich zaměřením činnosti rektor seznámil senátory. Prorektora pro mezinárodní vztahy bude vykonávat docent PhDr. Michal Lošťák, PhD. Do funkce přichází s dlouholetými zkušenostmi z pozice stejně zaměřeného proděkana z Fakulty provozně ekonomické.

Ministr zemědělství otevřel veřejnou debatu k budoucnosti českého zemědělství

Ministr zemědělství Jakub Šebesta otevřel 29. ledna veřejnou konzultaci o budoucím vývoji českého zemědělství, do které je možné zasáhnout prostřednictvím webových stránek ministerstva zemědělství.

MZe: Čtvrtině loni kontrolovaných zemědělců stát zkrátil dotace

Státní orgány v loňském roce provedly u hospodařících zemědělců 599 kontrol zaměřených na šetrné zacházení s krajinou. Při čtvrtině z nich zjistily porušení předpisů a farmářům následně snížily dotace, vyplývá z údajů ministerstva zemědělství. Prověrky jsou součástí takzvaných kontrol podmíněnosti známých také pod názvem cross-compliance. Systém zavedla Česká republika od začátku loňského roku a zemědělce má kromě šetrného zacházení s krajinou motivovat také k dobrému zacházení se zvířaty.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info