Společnost Colosseum, a.s. úspěšně dokončila společný výzkum s Ústavem teorie informace a automatizace Akademie věd ČR

Koncem roku 2009 byl úspěšně dokončen dlouhodobý společný výzkum společnosti Colosseum, a.s. a Ústavu teorie informace a automatizace Akademie věd České republiky, jehož cílem bylo prozkoumat zákonitosti vývoje burzovních cen.

Během let 2006 až 2009 spolupracovalo oddělení Asset Management společnosti Colosseum, a.s. s Ústavem teorie informace a automatizace Akademie věd České republiky (ÚTIA) na společném projektu v rámci Národního programu výzkumu. Cílem výzkumu bylo hlouběji prozkoumat zákonitosti vývoje burzovních cen a zároveň rozvinout obecné postupy rozhodování za neurčitosti. Díky společnému projektu byly dosaženy kvalitní teoretické výsledky a prakticky použitelné softwarové systémy. V závěrečném posudku oponentní rady byl projekt ohodnocen jako projekt s „vynikajícími výsledky s mezinárodním významem.“

Dr. Miroslav Kárný, vedoucí oddělení adaptivních systémů ÚTIA, shrnuje přínos projektu: „Dění na burzách se neustále mění a to je prostředí, kam adaptivní systémy patří. V burzovním prostředí, ve kterém se každá chyba doslova platí, ověřujeme kvantitativní přínosy našeho uceleného pojetí dynamického rozhodování jako propojeného trvalého učení, předpovídání a optimalizovaného rozhodování.“Podle Ing. Štěpána Pírka, vedoucího oddělení Asset Management společnosti Colosseum, a.s. projekt potvrdil, že „při vzájemném respektu partnerů je spolupráce komerčního sektoru s vědci vzájemně přínosná a otevírá rozsáhlý prostor pro firemní inovace i základní výzkum.“

Společnost Colosseum, a.s. patří mezi nejvýznamnější české nebankovní obchodníky s cennými papíry se specializací na burzovní a OTC deriváty (komodity, Forex a CFDs). Na českém trhu působí společnost Colosseum, a.s. již od roku 1997 a je jedním z prvních obchodníků s cennými papíry s licencí na deriváty. Další informace naleznete na www.colosseum.cz.

Ústav teorie informace a automatizace AV ČR, v.v.i. (ÚTIA) je veřejná výzkumná instituce neuniverzitního typu, zřízená Akademií věd České republiky. ÚTIA provádí základní a aplikovaný výzkum na poli informatiky, zpracování signálů a obrazu, rozpoznávání obrazu, teorie systémů a teorie řízení. Další informace naleznete na www.utia.cz.

Colosseum, a.s. - tiskový kontakt:

Gabriela Hošková, oddělení marketing

Tel.: +420 2460 888 88

Fax: +420 2460 888 89

E-mail: press@colosseum.cz

http://www.colosseum.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info