Heineken Česká republika změní pivovar v Lounech na distribuční centrum

Společnost Heineken Česká republika zveřejnila záměr ukončit výrobu piva ve svém pivovaru v Lounech a zvýšit tak efektivitu svého dodavatelského řetězce. Následovat bude druhá fáze, během které bude ukončeno také stáčení do sudů. Pivovar v Lounech bude poté nadále sloužit jako distribuční centrum.

Hlavním důvodem pro toto rozhodnutí byl špatný technický stav pivovaru, značné investice nezbytné pro dodržení všech požadavků na bezpečnost a kvalitu a trvalý pokles výroby. Přispěly také zásadní vnější okolnosti, především ekonomická krize vedoucí k dlouhodobému trendu poklesu konzumace piva v České republice, stejně jako k poklesu odbytu na zahraničních trzích. Nadále se očekává, že se tento trend, po dramatickém zvýšení spotřební daně, ještě zesílí .

Heineken Česká republika bude nadále vyrábět pivo značky Louny a plně dodržovat původní recepturu. Značka Louny je ve městě a v celém regionu Loun tradiční a oblíbená, proto se bude nadále těšit významné marketingové i obchodní podpoře.

Více informací zde.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info