ČSCHMS na výstavě Techagro 2010

Účast na brněnské výstavě Techagro je pro Český svaz chovatelů masného skotu již tradicí. Na letošním ročníku bude expozice masného skotu koncipovaná z části obdobně jako na posledním výstavě v roce 2008. K vidění bude 50 až 70 zvířat ustájených volně v kotcích. Pro předváděná zvířata budou v den "D" k dispozici i vazná stání.

Novinkou bude odlišná struktura zástupců jednotlivých plemen. Plemena, která si zajistí dostatečnou účast, budou soutěžit v národním šampionátu jalovic. Dle konkrétních plemen v jedné nebo obou kategoriích (jalovice mladší a starší). Ostatní plemena budou zastoupena typickými představiteli svých plemen. S výzvou k účasti na šampionátu jalovic byly osloveny všechny chovatelské kluby. Nyní záleží na nich, jak aktivně k prezentaci svého plemene přistoupí. Podmínkou pro účast zvířat na šampionátu, případně pro jejich mimosoutěžní prezentaci, je předvedení na ohlávce. Hlavním dnem masného skotu, kdy proběhne přehlídka, hodnocení a udělení cen, bude úterý 23. března 2010. Ve stánku ČSCHMS Vás jako obvykle přivítají jeho pracovníci ochotní odpovědět na dotazy týkající se chovu masného skotu. Po úspěchu, který jsme slavili se steaky na Národní výstavě hospodářských zvířat v Brně v roce 2009, chystáme marinované a speciálně mechanicky upravené maso i na tuto akci. Věříme, že návštěvníky zaujme nejen šťavnatá pochoutka, ale také kolekce kvalitních zvířat, kterou se ve spolupráci se společností Genoservis, a.s. chystáme představit.

Další informace jako jsou veterinární podmínky, propozice, přihláška k účasti, podmínky pro vystavovatele aj. najdete ZDE (soubor PDF, 1 MB).

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info