Trh červeného masa a masných výrobků má nového silného hráče, fúze Kosteleckých uzenin a Maso Planá byla úspěšně zrealizována

KOSTELEC - Fúze dvou významných podniků na zpracování a výrobu vepřového a hovězího masa ze skupiny Agrofert, společností Kostelecké uzeniny a Maso Planá, která byla dle plánu zrealizována k 1. 1. 2010, proběhla bez zásadních problémů. Prokázalo to fungování nástupnické organizace, kterou je společnost Kostelecké uzeniny, v prvních týdnech letošního roku.

„Mohu konstatovat, že jsme celý složitý proces díky kvalitní přípravě zvládli. Nepřišli jsme o žádné zákazníky a vypořádali se s dvěma různými informačními systémy, které byly v obou původních firmách nasazeny. V této souvislosti musím ale přiznat, že první týden roku byl náročný a objevili jsme v dodávkách určité drobné nedostatky. Dokázali jsme je však směrem k našim zákazníkům napravit,“ uvedl generální ředitel Kosteleckých uzenin Pavel Kváč.

Společnost tak bude nyní schopna naplno využívat synergické efekty plynoucí ze spojení obou firem „Posílíme naše postavení na trhu, konkurenceschopnost i služby k zákazníkům. V současné době dokončujeme střednědobou strategii a také vyhodnocujeme hospodaření v loňském roce, které skončí u obou bývalých společností v kladných číslech. V rámci fúze jsme také konsolidovali naše vztahy s bankami. To vše jsou podmínky vytvořené k tomu, abychom posilovali prodej našich produktů a naše postavení lídra na trhu červeného masa a masných výrobků,“ uvedl ředitel Kváč.

Firma má také kompletní management a celkově zaměstnává 1830 lidí. V letošním roce plánuje řadu investic v souhrnné výši přesahující 65 milionů korun. Tyto investice budou rozloženy do všech tří hlavních provozů, a to jak do technologického a strojního vybavení, tak i do rekonstrukce a přístaveb výrobních prostor.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info