První ročník soutěže Vinařství roku zná pět finalistů

První ročník soutěže Vinařství roku zná pětici svých finalistů. Jsou jimi společnosti Moravíno, Sonberk, Vinné sklepy Valtice, Vinselekt Michlovský a Znovín Znojmo. Vítěz bude vyhlášen 16. března na galavečeru v pražském Divadle Hybernia, uvedli pořadatelé soutěže.

Vinařství roku se odlišuje od dosavadních soutěží v zemi, při nichž mezi sebou většinou jednorázově zápolí jednotlivými výrobci vybraná vína. Při nové soutěži je posuzována celoroční práce podniku, který je navíc hodnocen podle řady kritérií.

"Hodnocení se odráží jak v přístupech v produkci hroznů a následně vína, v důrazu na technologii a zpracování, ale také v kvalitativním pojetí oboru vinařství jako celku," řekl dnes předseda Svazu vinařů ČR Jiří Sedlo.

Odborné instituce do prvního ročníku soutěže nominovaly na devět desítek tuzemských vinařství, která svým podnikáním loni přispěla k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru, uvedl tajemník svazu Martin Půček.

"V polovině ledna 2010 navštívila hodnotící komise pět vinařství, která získala nejvíce nominací, těmto udělila body, a následně rozhodla o oficiálním a historicky prvním vítězi letošního ročníku," dodal. Přestože je vítěz soutěže již znám, zveřejněn bude až v půlce března na slavnostním večeru.

Vítězný podnik získá originální bronzovou plaketu a bude uveden do Síně slávy vinařství ČR zřizované v Národním vinařském centru ve Valticích. Titul bude moci neomezeně dlouho užívat pro své marketingové účely, bude však muset uvádět, v jakém roce ocenění získal. Znovu bude moci být nominován až za deset let, aby mělo šanci zvítězit více firem.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info