Pozvánka na TK k problematice zastavovaní a urbanizaci krajiny ČR a k související novele zákona o ochraně zemědělského půdního fondu

Zástupce médií zveme na pondělní tiskovou konferenci ministra životního prostředí Jana Dusíka a náměstka ministra životního prostředí Františka Pelce k problematice zastavovaní a urbanizaci krajiny České republiky.

Zastavěná a urbanizovaná plocha České republiky se rovná velikosti Lucemburska, každý den ubývá v České republice 15 ha zemědělské půdy! Půda přitom tvoří životní prostředí mnoha organismů, je zdrojem zemědělské produkce, ale také zadržováním vody brání suchu a povodním. Vládní novela zákona o ochraně zemědělského půdního fondu (předložená původně ministrem životního prostředí), která čeká na schválení ve Sněmovně, může tempo nenávratného úbytku půdy zpomalit.

Ministr životního prostředí se před úterní schůzí Sněmovny spojí netradiční formou s poslanci Parlamentu ČR a upozorní každého z nich na tento současný negativní fenomén, jejímž řešením může být právě schválení novely zákona o ochraně zemědělského půdního fondu.

Tisková konference se koná v pondělí 8. března 2010, ve 13.30 v tiskové místnosti Ministerstva životního prostředí (MŽP, Vršovická 65, Praha 10). Vaši účast prosím potvrďte do pátku 5. března do 15 hod. na email: petr.kucera@mzp.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info