USA uvolní 60 mil. USD na nákup sýrů

V r. 2010 dojde k státnímu nákupu sýrů a sýrových výrobků pro zlepšení výživy tuzemských nízkopříjmových skupin a pro vyrovnání ztrát zemědělců.

Podle aktualizace amerického zákona o zemědělských dotacích „2010 Agricultural Appropriations Act“ je schválen nákup sýrů a sýrových výrobků za 60 mil. USD s cílem zlepšení výživy domácích skupin osob, které jsou v nouzi, a vyrovnání ztrát, které vznikají zemědělcům v důsledku zvýšených nákladů na krmiva a nízkých výkupních cen za mléko. Obamova administrativa se tím snaží podpořit producenty mléka zápasících o existenci. Tomuto kroku předcházelo vyhlášení nového programu „Dairy Economic Loss Assistance Payment Program“,

podle něhož se uvolní 290 mil. USD na přímé platby postiženým producentům mléka.

Znovu byl aktivován program „Dairy Export Incentive Program“, který má pomoci obstát na světových trzích v konkurenci s cenami určitých mléčných výrobků, které nejsou konkurenceschopné vzhledem k podhodnoceným cenám produktů z jiných zemí.

V r. 2009 poskytlo ministerstvo zemědělství USDA na nákup mléčných výrobků kolem 1 mld. USD v rámci programu „Dairy Price Support Program“ a na platby producentům v rámci „Milk Income Loss Contract“.

V květnu 2009 nakoupil orgán ministerstva – Food and Nutrition Services kolem 90 mil. kg odtučněného sušeného mléka pro zlepšení výživy osob v nouzi.

Food Business News, 5, 2010, č. 23, s. 20-21

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info