Madetu už pravděpodobně nikdo nespasí

Už dva roky se mluví o konci strakonické pobočky Madety. Přesto stále jede.

Spekulace o tom, že strakonická Madeta v březnu definitivně končí, se nepotvrdily. Ovšem záchrana společnosti se také nekoná. Zaměstnanci už jsou smířeni s tím, že to bude opravdu konec Madety ve Strakonicích. „Máme práci ještě do konce dubna, ale co bude potom, nevíme,“ zmínil se vedoucí pobočky Jiří Lomský.

Původně měli pracovníci výpovědní smlouvu ke konci února, ale Madeta dostala další kontrakt, díky kterému jim byla pracovní smlouva prodloužena. Stále je zde zaměstnáno okolo třiceti lidí.

Eva Tesařová pracuje ve Strakonicích v Madetě i s manželem. „Jsme rádi, že nám to aspoň na chvíli prodloužili, ale teď už opravdu počítáme s tím, že to bude konečná. Místa zatím nemáme a víme, že to bude těžké něco tady sehnat,“ říká žena a dodává, že manželovi zbývají jen dva roky do důchodu.

Tisková mluvčí Madety Barbora Daňková o žádném konkrétním termínu konce strakonické pobočky mluvit nechtěla. „Prozatím firma jede, ale původní varianta o koupi Madety definitivně padla. Pravdou je, že je to závod, na kterém proděláváme a vyhlídky nejsou dobré, ale termín ukončení provozu zatím nemáme,“ informovala mluvčí.

O konci strakonické pobočky se mluví už dobré dva roky a není to poprvé, co byla zaměstnancům zrušena výpověď. Tentokrát už ale všichni počítají s tím, že ke konci dubna Madetu definitivně opustí. „I přesto, že zaměstnanci ví, že je tu dlouhá budoucnost nečeká, pracují naplno,“ chválí vedoucí pobočky. Od posledního propouštění funguje pouze sušárna.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info