EFSA: veřejná diskuse ke směrnici pro posuzování environmentálního rizika GM plodin

Do 30.4.2010 se lze vyjadřovat k revidované směrnici EFSA týkající se posuzování rizika GM plodin pro životní prostředí.

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zahájil dne 5.3.2010 připomínkové řízení k revidované směrnici, kterou vypracoval jeho panel pro geneticky modifikované organismy (EFSA–GMO). V revidované směrnici EFSA aktualizoval posuzování dopadu GM plodin na životní prostředí a revidoval sekci o posuzování možných účinků na necílené organismy. Za tímto účelem proběhly diskuse se zainteresovanými subjekty a členskými státy. Uvedený dokument je výsledkem dvouleté práce EFSA. Tímto EFSA naplňuje svůj závazek zůstat na čele současného vývoje v oblasti posuzování environmentálního rizika GM plodin.

Veřejná diskuse k revidované směrnici (viz příloha) potrvá celých osm týdnů, tj. do 30.4.2010. Připomínky je nezbytné zasílat na předepsaném formuláři.

Příloha: Scientific Opinion on the assessment of potential impacts of genetically modified plants on non-target organisms (pdf, 2,9 MB, 55 stran)

Zdroj: EFSA

Geneticky modifikované potraviny a krmiva (publikace MZe, 2010)

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info