Uzavření strakonické Madety bylo opět odloženo

Uzavření strakonické pobočky Madety bylo opět odloženo, přesto se mu v budoucnu zřejmě nevyhne. O záchranu závodu se Madeta snaží už dva roky, ale podmínky na trhu jsou proti ní, řekla mluvčí největšího tuzemského zpracovatele mléka Barbora Daňková.

Pobočka je podle ní prodělečná a její vyhlídky nejsou příliš dobré. Nevyšel ani pokus o prodej strakonického závodu dlouholetému libanonskému obchodnímu partnerovi Abedu Tabarovi. Termín uzavření pobočky ale není zatím znám. Zaměstnanci závodu dostali výpovědi ke konci února.

Přibližně 30 zaměstnanců

Madeta však získala další kontrakt, a tak byla zaměstnancům výpověď zrušena a zaměstnavatel jim prodloužil pracovní smlouvu. Pracovat tu budou pravděpodobně do dubna. Ve strakonickém závodu se vyrábělo sušené mléko, pomazánkové máslo a sýr cottage. V současnosti zde funguje sušárna mléka a pracuje tu zhruba 30 zaměstnanců. Před uzavřením většiny provozů měl závod 160 zaměstnanců.

Mlékárna Madeta má sedm závodů a ročně zužitkuje více než půl miliardy litrů mléka, což je pětina celkové produkce v zemi. Denně zpracuje asi 1,1 milionu litrů. Podnik vyrábí přes 239 různých výrobků, což ročně znamená asi 397 milionů kusů různých druhů potravin. Své produkty vyváží do 15 zemí světa, mimo jiné do Libanonu, Spojených arabských emirátů, Ruska, zemí Evropské unie, Asie, Afriky a Ameriky.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info