Pšenice mírně oslabila

Pokles ceny zaznamenal v rámci včerejší obchodní seance na burze Chicago Board of Trade nejaktivnější květnový futures kontrakt na pšenici. Důvodem byl posilující americký dolar, jež by mohl snížit poptávku po zmíněné komoditě a dále pak zprávy o zlepšujícím se stavu ozimé pšenice v Kansasu, jež je jejím největším pěstitelem v U.S. Podle údajů amerického ministerstva zemědělství bylo k 7.březnu jako dobrý až excelentní označeno rovných 60 % vyseté pšenice, o 15 % více než ve stejném období loňského roku. Vůči koši šesti hlavních světových měn posílil dolar během včerejšího dne o 0,7 %. Pro pokles ceny pšenice hovořila také vládní zpráva, podle níž bylo v týdnu končícímu 12. března pro export prověřeno 9,17 miliónů bušlů, což v porovnání s předešlým týdnem představuje pokles o 57 %.

Futures na pšenici s květnovým termínem dodání oslabil v rámci včerejší obchodní seance na burze CBOT o 4,5 centů (0,9 %) na uzavírací cenu 479,25 centů za bušl.

Naopak mírné posílení zaznamenal zmíněný futures prozatím v rámci dnešní obchodní seance, konkrétně o 1,25 centu na 480,5 centů za bušl.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info