Souhrn událostí uplynulého dne – 16.3.2010

Kozák v Impulsu: Požadavky tvůrce loga Klasa jsou vážný problém

Náměstek ministra zemědělství Stanislav Kozák považuje nařčení, že stát rozdává značku Klasa bez svolení tvůrce jejího loga - reklamní agentury Štrob Širc & Slovák - za vážný problém. Řekl to v pondělí v rádiu Impuls. Podle Kozáka koupilo ministerstvo zemědělství (MZe) značku v roce 2003 za 400.000 korun, nedokázal ale říct, zda smlouva je dostatečně ošetřena proti dalším požadavkům agentury. Podle advokáta agentury Petra Mikyska resort zemědělství nikdy nedostal právo přidělovat logo dalším firmám.

Prodej zemědělské techniky v Česku loni klesl o 40 procent

V Česku se loni prodalo 1721 traktorů, což je o 44 procent méně než v roce 2008. Sklízecích mlátiček, lidově kombajnů, se prodalo 171, meziročně o 40 procent méně. Na tiskové konferenci k veletrhům Techagro to dnes v Brně ČTK řekl ředitel sekretariátu Asociace zemědělské a lesnické techniky Dušan Benža. Trojlístek zemědělských, veterinárních a lesnických veletrhů Techagro, Silva Regina a Animal Vetex začíná na brněnském výstavišti v neděli 21. března a potrvá pět dní.

Ministerstvo zemědělství vyhlašuje soutěž o nejlepší pozemkovou úpravu

Ústřední pozemkový úřad a Českomoravská komora pozemkových úprav vyhlašují 4. ročník veřejné celostátní soutěže, která je vypsána na podporu kvalitní realizace návrhů pozemkových úprav. Uzávěrka přihlášek do soutěže o nejlepší realizované společné zařízení v pozemkových úpravách je 31. 5. 2010. Jedním z cílů této podnětné a zajímavé soutěže je seznámit veřejnost s rozsahem a úrovní realizace společných zařízení navrhovaných v pozemkových úpravách. Společné zařízení může do soutěže přihlásit místně příslušný pozemkový úřad, projekční firma resp. projektant pozemkové úpravy, autor realizačního projektu, realizační firma nebo obec resp. vlastník společného zařízení.

EU včera schválila svůj závazek pro ochranu biodiverzity

Ministři životního prostředí členských států EU včera odsouhlasili cíl EU k ochraně biodiverzity. Zavázali se tak uvnitř EU zastavit do roku 2020 úbytek biologické rozmanitosti a degradaci ekosystémových služeb a v maximálním proveditelném rozsahu je obnovit. Současně má EU zvýšit svůj příspěvek k odvrácení úbytku biologické rozmanitosti v celosvětovém měřítku. „EU definovala svoji pozici s dostatečným předstihem, aby napomohla úspěchu zasedání smluvních stran Úmluvy o biologické rozmanitosti v říjnu 2010 v japonské Nagoji,“ vysvětluje ministr životního prostředí ČR Jan Dusík

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info