Vepřové maso míří opět k maximům

Nárůst ceny zaznamenal v rámci včerejší obchodní seance na burze Chicago Mercantile Exchange červnový futures kontrakt na vepřové půlky. Důvodem se staly spekulace, podle nichž od minulého týdne, kdy Rusko zrušilo zákaz dovozu vepřového od vybraných firem, vzrostly šance na obnovení exportu vepřového masa ze Spojených států do Ruska. Povolení importu bylo uděleno několika zpracovatelským závodům vlastněných společnostmi Tyson Foods a Smithfield Foods. Poté, co ruské kontrolní úřady v loňském roce našli ve vzorcích importovaného masa přítomnost zakázaných antibiotik, klesl celkový objem importu vepřového masa do Ruska o 33 %. Rusko je přitom jedním ze čtyř největších importérů vepřového masa z U.S.

Futures na vepřové půlky s červnovým termínem dodání posílil v rámci včerejší obchodní seance na burze CME o 0,525 centu (0,7 %) na uzavírací cenu 81,10 centů za váhovou libru.

Stejným směrem pokračuje vývoj ceny zmíněného kontraktu také v rámci dnešní obchodní seance, konkrétně posílením o 0,225 centu na 81,325 centů za libru. Přibližuje se tak opětovně historickému maximu 82,575 centů, ustanoveného na počátku stávajícího měsíce.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info