Ministr Šebesta zahájil nejvýznamnější veletrhy zemědělské techniky

Ministr zemědělství Jakub Šebesta zahájil v Brně trojlístek mezinárodních veletrhů TECHAGRO, SILVA REGINA a ANIMAL VETEX. Tyto veletrhy, které se letos konají ve dnech 21.-25. března, patří mezi největší a nejvýznamnější veletrhy zemědělské techniky v Evropě.

Ve svém zahajovacím projevu ministr Šebesta uvedl: „Jsem přesvědčen, že i přes pokles prodeje zemědělské techniky, je důležité věnovat pozornost prezentaci firem a jejich produkt a rozvíjet diskuzi mezi výrobci a zemědělci. V současnosti došlo ke změně významu veletrhů, jejich stěžejním bodem již není jen uzavírání kontraktů, ale převažuje funkce prezentační, kdy se mohou navzájem setkávat obchodní partneři kontaktovat se s potenciálními zákazníky.“

Navzdory probíhající hospodářské krizi se i letos podařilo zachovat rozsah veletrhu v oblasti zemědělské, lesnické i veterinární techniky a výstavní areál se zaplnil technologiemi, stroji, příslušenstvím i živými exponáty. Firmy využily příležitost po dvou letech prezentovat své novinky a služby návštěvníků z tuzemska i zahraničí.

V expozici ministerstva zemědělství, která se nachází v pavilonu A1, jsou k dispozici důležité informace o dotacích, podporách a legislativě v zemědělství i lesnictví. Odborná i laická veřejnost zde může získat řadu užitečných informací, týkajících se bezpečnosti potravin či obnovitelných zdrojů energie v návaznosti na ústřední téma letošních veletrhů – Biomasa.

Toto téma, týkající se zdroje obnovitelné energie, určitě přinese inspiraci českým farmářům a zástupcům obcí. V letošním roce zde mají zájemci poprvé možnost mezinárodní konzultace na téma energetická soběstačnost regionu. Společné fórum s odborníky z Rakouska, Německa, České republiky a Slovenska si klade za cíl přinést výměnu zkušeností a inspiraci z již realizovaných úspěšných zahraničních projektů. V zemědělské části je zvláště zajímavé a často diskutované téma využití bioplynových stanic, kompostování a pěstování fytomasy pro energetické účely.

Velmi podstatnou součástí mezinárodního veterinárního veletrhu ANIMAL VETEX je Středoevropský veterinární kongres. Letos se kongres zaměří především na antibiotickou politiku, nové příležitosti uplatnění veterinární profese a také na welfare.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info