Místo pekáren má být v Praze-Vysočanech 548 nových bytů

Místo pečiva budou možná na pozemcích bývalých pekáren Odkolek v Praze-Vysočanech vznikat nové byty. Developerská společnost FIM Development jich tam chce postavit celkem 548. ČTK to dnes zjistila z dokumentace předložené k posuzování vlivů stavby na životní prostředí.

„Návrh areálu je zaměřen na revitalizaci výrobního areálu firmy Odkolek ve Vysočanech, jehož využití pro původní účely bylo prakticky ukončeno, využíváno je jen část původních objektů,“ stojí v dokumentaci. Začít stavět chce developer v lednu 2012, jako předpokládaný termín dokončení uvádí prosinec 2015.

FIM Development chce odstranit bývalé výrobní, skladové a kancelářské budovy. Rekonstrukcí by měla projít budova bývalého ředitelství pekáren. V západní části mají vzniknout nové kanceláře a hotely, zbytek areálu zaberou nové byty s parkem.

Celý záměr obsahuje vznik 75.768 metrů čtverečních hrubých ploch. Na 55.551 čtverečních metrů připadá na byty. Kolem 245 bytů má být třípokojových, dalších 132 jednotek má mít dva pokoje. Dalších 8011 metrů čtverečních bude tvořit hotel. Kanceláře v areálu zaberou 6473 metrů čtverečních. Developer chce postavit také 2417 čtverečních metrů rezidencí na pronájem.

FIM Development vlastní italská společnost Finanziaria Immobilliare Monferini. Ta v Česku kontroluje také developera FIM Group, který se věnuje hlavně přestavbám starších domů v Praze. Kromě Česka a Itálie podniká firma v Bulharsku.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info