Projekt na snížení tvorby emisí na farmách

Z rozpočtu EU byla uvolněna částka 9 mil. € na financování mezinárodního projektu Dairyman, jehož cílem je snížení dopadů chovu dojnic na životní prostředí.

Mezinárodní projekt s názvem „Dairyman“ by měl zmírnit negativní dopad mléčných farem v severní Evropě na životní prostředí. Kromě toho by měla být honorována i role zemědělských podniků při vytváření obrazu venkovské krajiny. Na tento projekt byla z rozpočtu EU vyčleněna částka ve výši 9 mil.€, kterou je možné čerpat do září roku 2013. Koordinátorem tohoto projektu je nizozemská univerzita ve Wageningenu. Na projektu participují subjekty z Bavorska, Nizozemí, Belgie, západní Francie, Lucemburska a Irska. Především by se měli odborníci snažit najít možnosti jak zlepšit účinnost použité energie, využití hnojiv a produkce krmiv. Jen tak bude možné zvýšit příjmy z tohoto odvětví a zredukovat emise skleníkových plynů.

Gegen Emissionen

DLG-Mitteilung, 2010, č. 2, s. 8

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info