Spotřeba sladkovodních ryb v České republice meziročně stoupla

Produkce tržních ryb získaných chovem v  roce 2009 za celou Českou republiku mírně překročila 20 tisíc tun. Celkový prodej domácích sladkovodních ryb se u nás meziročně zvýšil o více než 600 tun. Od roku 2000 se tak konečně podařilo spotřebu sladkovodních ryb na vnitřním trhu zvýšit nad úroveň vývozu o celých 10%.

Trend vyšší spotřeby kvalitních domácích ryb, především kaprů, je dobrým signálem, kdy na základě lepších informací využívá více lidí příležitosti stravovat se zdravě“, konstatoval ředitel Rybářského sdružení České republiky Ing. Václav Šilhavý, a zároveň dodává:“Jedná-li se o trvalý jev, to ukáže budoucnost. K  větší osvětě nám výrazně pomáhají prostředky na propagaci z Evropského rybářského fondu. Pokud si uvědomíme spotřebu ryb u české populace, půjde o běh na dlouhou trať, poněvadž za evropským průměrem bohužel stále zostáváme.

Rybářské sdružení České republiky reprezentuje rozhodující chovatele a zpracovatele ryb, výrobce rybářské techniky a potřeb. Významnými členy profesního sdružení jsou rybářské svazy, instituce rybářského výzkumu a školství. Zájmové sdružení má v  současnosti 71 členských subjektů, z  toho 54 právnických a 17 fyzických osob. Členové sdružení produkují 90% celkového objemu tržních ryb odchovaných v  České republice.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info