Souhrn událostí uplynulého dne – 31.3.2010

Lesy ČR daly milion na rozvoj sítě stanic pro nemocná zvířata

Síť národních stanic pro handicapovaná zvířata letos podpoří státní Lesy ČR milionem korun. Stanice spravuje Český svaz ochránců přírody (ČSOP), kvůli hospodářské krizi letos nemá zajištěno financování dalšího rozvoje stanic. Finanční dar Lesů ČR bude určen na podporu investičních aktivit ve stanicích, dostavbu a rozšiřování stanic, zlepšování technických podmínek a vybavení, informoval ČTK ředitel kanceláře ČSOP Petr Stýblo.

Kontrola NKÚ zaměřená na podporu rybářství odhalila nedostatky

Kontrolní akce Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) zaměřená na podporu českého rybářství spolufinancovanou z prostředků EU prostřednictvím operačních programů Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství (OP RVMZ) a Rybářství odhalila nedostatky. Ty se týkaly zejména činností prováděných řídícím orgánem, tedy Ministerstvem zemědělství (MZe).

Sedmička.cz: Zetor usiluje o obří zakázku v Iráku

Brněnská společnost Zetor usiluje o zakázku na dodávku několika tisíc traktorů do Iráku a restrukturalizaci místní montovny traktorů, uvedl dnes server Sedmička.cz. Zakázka může oživit výrobu traktorů v Brně, dodal server. "Zakázka je pro českou stranu velmi zajímavá. Její získání by znamenalo obnovení dodávek traktorů Zetor na irácký trh a pozitivní signál pro další tradiční české dodavatele do Iráku," řekl serveru mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu Pavel Vlček. Zakázka byla podle Vlčka jedním z témat rozhovorů během říjnové návštěvy ministra průmyslu a obchodu Vladimíra Tošovského v Iráku.

Spotřeba mléka v Německu

Starší lidé v Německu konzumaci mléka a mléčných výrobků neomezují tak výrazně jako konzumaci masa. Oceňují zejména zdravotní přínos konzumace mléka. Výše spotřeby mléka a mléčných výrobků se odvíjí od stejných vlivů, které působí na spotřebu masa. Když klesá počet obyvatel, měla by také klesat spotřeba mléka. V tomto případě se však uplatňují na rozdíl od masa 3 podstatné rozdíly. Spotřeba mléčných produktů neklesá u starších lidí tak výrazně jako je tomu u masa. Národní spotřebitelská studie doložila, že spotřeba masa na jednoho obyvatele Německa v důchodovém věku poklesla o jednu třetinu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info