Jackpot při české premiéře ve Francii!

Český strakatý skot má za sebou další úspěšné vystoupení v zahraničí. Na nejvýznamnější alsaské výstavě EURO Genetic ve francouzském Epinalu se v předvadišti utkaly skupiny jalovic ze 4 států: Francie, Rakouska, Německa a České republiky. Českou premiéru označili pořadatelé za naprostý „jackpot“.

Do soutěžního klání vyslala Česká republika tři plné sestry po býku MOR 163 Manitoba (OM: EG 26 Engadin), zvířata narozená po embryotransferu ve Družstvu vlastníků půdy Pyšel na Třebíčsku.

Pyšelští před soutěží měli možnost vybírat dokonce ze 7 plných sester zdařilého embryotrasferu. Jejich finální volba byla víc než zdařilá!

Jalovice ušních čísel 312385 961, 312405 961, 312440 961 (celou skupinu bylo mimo jiné možné vidět i na poslední výstavě Techagro v Brně) vynikajícím způsobem prezentovaly moderní kombinovaný užitkový typ s vyváženými proporcemi masné a mléčné užitkovosti, vynikajícími vemeny a dokonalými končetinami. I přes, pro Francii ne zcela typický tmavší odstín hnědé barvy, byl o českou skupinu velký zájem po celou dobu výstavy i při samotné elitní aukci, která následovala po soutěži.

Podle rozhodnutí italského rozhodčího Dr. Daniele Vicaria si ze soutěže DVP Pyšel odvezlo titul za nejlepší, nejvyrovnanější a harmonickou kolekci jalovic.

I následná aukce zvířat potvrdila jejich kvality. Zájem francouzských chovatelů o zvířata z české kolekce vyšplhal průměrnou cenou skupiny na 2 470 €. Třetím nejdražším zvířetem aukce byla česká jalovice 312385 961, prodaná za 2 600 €.

Česká republika si z Epinalu odvezla i jednu neformální cenu: první místo za nejkrásnější vlajkonošku.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info