Na Activii může být pořád napsáno, že reguluje zažívání

Společnost Danone dočasně stáhla své žádosti předložené Evropskému úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) na schválení zdravotního tvrzení pro výrobky Activia a Actimel. Čeká na upřesnění pravidel kritérií pro schvalování.

Největší výrobce jogurtů na světě, francouzská společnost Danone tvrdí, že se nevzdává tvrzení o zdravotních benefitech při požívání výrobků Actimel a Activia.

V rámci evropského regulačního procesu týkajícího se výživových a zdravotních tvrzení má EFSA na začátek června naplánovanou schůzku, kde by se měly vyjasnit pravidla, která by měla umožnit posouzení tvrzení Danone pro Evropský trh.

„Dvě naše žádosti pro výrobky Activia a Actimel, pro které mělo být vydáno stanovisko EFSA v nadcházejících týdnech, byly proto dočasně staženy, aby bylo umožněno uplatnit při jejich schvalování nová kritéria,“ uvedl pro on-line deník TÝDEN.CZ Ing. Miloš Štafen, mluvčí společnosti Danone Česká republika.

Do září 2010 trvá v rámci schvalovacích procesů EFSA přechodné období, kdy je povoleno používat zatím neschválená zdravotní tvrzení. V případě Activie jde o výrok, že reguluje zažívání, u Actimelu o proklamaci, že podporuje imunitu.

„Chtěl bych zdůraznit, že stažení našich dvou žádostí podaných na EFSA v žádném případě nemá souvislost se stažením reklamy na Actimel před dvěma lety ve Velké Británii, jedná se o dvě naprosto odlišné situace,“ dodává Ing. Miloš Štafen.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info