Souhrn událostí uplynulých dní – 16. - 18. 4. 2010

Poslanci vyzvali vládu, aby zrušila tendr Lesů ČR na lesní práce

Poslanecká sněmovna dnes vyzvala vládu, aby zrušila výběrové řízení státního podniku Lesy ČR na lesnické práce a prodej dřeva. Podmínky tendru kritizovali zejména zelení a lidovci, podle nich například poškozují malé a střední firmy, které by se o zakázku chtěly ucházet. Výběrové řízení již začátkem března pozastavil antimonopolní úřad. začátkem března pozastavil antimonopolní úřad. Poslanci dnes podpořili všechny vznesené návrhy vůči vládě a Lesům ČR. Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda kromě jiného navrhl, aby vláda zaručila, že pravidla zakázky neumožní vznik monopolu na straně dodavatelů lesních prací a aby garantovala, že projekt podpoří malé a střední firmy.

Ministerstvo zemědělství propůjčuje logo KLASA oprávněně

Ministerstvo zemědělství nabylo práva k logu kvalitních potravin KLASA od reklamní agentury NOESIS Advertising s.r.o. na základě řádné smlouvy o dílo. Ministerstvo zemědělství popírá, že by nějaký jiný subjekt měl výhradní práva užívat logo KLASA a zváží právní kroky proti tomu, kdo si bude činit neoprávněný nárok na užívání a propůjčování loga. Ministerstvo zemědělství zásadně popírá, že společnost ŠTROB ŠIRC & SLOVÁK, s.r.o., případně jiné osoby či firmy, jsou výhradním subjektem oprávněným užívat a udělovat souhlas s dalším užitím loga KLASA.

Vyhlášení otevřené výzvy Programu švýcarsko-české spolupráce

Ministerstvo životního prostředí České republiky jako zprostředkující subjekt ve spolupráci s Ministerstvem financí České republiky vyhlašují dne 16. 4. 2010 otevřenou výzvu k předkládání záměrů projektů k udělení grantu z Programu švýcarsko-české spolupráce v rámci Priority 2 – Životní prostředí a infrastruktura - Oblasti zaměření 2.1 – Obnova a modernizace základní infrastruktury a zlepšení životního prostředí pro: Cíl 2 – Zvýšit energetickou efektivitu a zlepšit kvalitu ovzduší (snížení emisí skleníkových plynů a jiných nebezpečných emisí).

Na Activii může být pořád napsáno, že reguluje zažívání

Společnost Danone dočasně stáhla své žádosti předložené Evropskému úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) na schválení zdravotního tvrzení pro výrobky Activia a Actimel. Čeká na upřesnění pravidel kritérií pro schvalování. Největší výrobce jogurtů na světě, francouzská společnost Danone tvrdí, že se nevzdává tvrzení o zdravotních benefitech při požívání výrobků Actimel a Activia. V rámci evropského regulačního procesu týkajícího se výživových a zdravotních tvrzení má EFSA na začátek června naplánovanou schůzku, kde by se měly vyjasnit pravidla, která by měla umožnit posouzení tvrzení Danone pro Evropský trh.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info