Maloobchodní prodej biopotravin ve Francii roste o 25 %

Údaje za rok 2009.

U většiny řetězcových maloobchodníků ve Francii zaznamenaly biopotraviny vloni dvouciferné nárůsty prodejů. Základní potraviny s označením bio mají poměrně značný podíl na celkových obratech.

Například v kategorii vajec tvořily na konci roku 2009 biovejce již 15 procent podílu na celkových prodejích vajec, což bylo o 19 procent více než v roce 2008. U mléka dosáhl podíl biomléka 10 procent, o 27 procent více než na konci 2008.

U kategorie bioovoce a zelenina se již podíl na celkových prodejích pohybuje v jednociferných číslech, konkrétně 3 procenta, přesto, že se obrat této kategorie vloni zvýšil o 15 procent. Je to dáno stále velkým rozdílem mezi cenou konvenční zeleniny a biozeleniny. Biomaso a mražené potraviny zatím mají podíl jen 0,5 procenta na celkových obratech těchto kategorií.

Celkový obrat za biopotraviny v maloobchodních řetězcích dosáhl vloni 1,5 miliardy eur (37,5 miliard Kč), což bylo o 25 procent více než v roce 2008. Biopotraviny mají průměrně podíl 1,6 procenta na celkových prodejích potravin u francouzských řetězcových maloobchodníků.

Zdroj: Green planet

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info