Biopekárna Zemanka zvyšuje svůj obrat

Data o českém výrobci biopotravin s vedoucím postavením v segmentu sušenek a krekrů.

Biopekárna Zemanka, český výrobce biopotravin s vedoucím postavením v segmentu sušenek a krekrů, dosáhla v roce 2009 výrazného nárůstu obratu. Celkový obrat za rok 2009 dosáhl více jak 12 miliónů korun, což představuje meziroční nárůst o 77 procent proti roku 2008.

Biopekárna Zemanka je menší rodinná biopekárna. Ručně vyrábí trvanlivé sladké bio sušenky a slané bio krekry. Peče výhradně z certifikovaných biosurovin a při výrobě nepoužívá žádný bílý rafinovaný cukr, umělé ztužené tuky, chemické konzervanty, umělá barviva ani aromata.

Sušenky a krekry z Biopekárny Zemanka mají nejen vysokou kvalitu, ale i skvělou chuť. Jejich výrobky získaly ocenění Česká biopotravina roku 2008 a 2007 v kategorii pečiva a Nejoblíbenější biopotravina roku 2008.

Výrazného nárůstu obratu bylo v loňském roce dosaženo zejména zahájením spolupráce s obchodním řetězcem ALBERT začátkem roku 2009 a zvýšením obratů v prodejnách BILLA a dm drogerie.

Biopekárna Zemanka dokazuje, že i malý domácí výrobce má šanci uspět na trhu s biopotravinami, pokud dokáže uspokojit požadavky zákazníků na vynikající chuť, ekologickou kvalitu a šetrné zpracování.

Biopekárna Zemanka ukazuje trend nejen v oblasti výroby biopotravin, ale také v oblasti maximální transparentnosti. Jako jediný výrobce biopotravin zveřejnila svůj obrat a dává tak ostatním společnostem na trhu a svým zákazníkům najevo, že nemá co skrývat.

Od dubna 2010 jsou výrobky Biopekárny Zemanka zařazeny rovněž do nabídky hypermarketů GLOBUS po celé České republice. Bio sušenky a bio krekry z Biopekárny Zemanka nyní lidé najdou v supermarketech BILLA a Albert, hypermarketech Albert a Globus, dm drogeriích, specializovaných bioprodejnách a kavárnách Coffe Heaven a prodejnách sítě Oxalis.

Zakladatelé biopekárny jsou manželé Hana a Jan Zemanovi. Výrobu zahájili v roce 2006 v Oříkově u Sedlčan v prostorách bývalé jídelny a kuchyně místního JZD. Veškerý sortiment Biopekárny Zemanka je vyráběn ručně. V nabídce má Biopekárna Zemanka přes 15 výrobků, k jejich výrobě používá převážně celozrnnou mouku, kterou si sama mele. Jako sladidla používá třtinový biocukr, nabízí i sušenky slazené výhradně javorovým, rýžovým sirupem nebo medem, a k dochucení používá Fair Trade kakao a Fair Trade hořkou biočokoládu.

Zdroj: www.bio-info.cz

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info