Souhrn událostí uplynulých dní –7. – 9. 5. 2010

Výrobky z Českosaského Švýcarska mohou získat regionální značku

Schválením loga a zásad pro udělování regionální značky vyvrcholil 4. května 2010 proces zapojování Českosaského Švýcarska do systému regionálních značek. Regionálním koordinátorem značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt je obecně prospěšná společnost České Švýcarsko se sídlem v Krásné Lípě. Značka pokrývá nejen celý turistický region České Švýcarsko, ale díky partnerství s německým národním parkem Sächsische Schweiz i téměř dvojnásobné území na německé straně hranice.

Nová významná platforma v odvětví myslivosti

Na zasedání Výkonné rady Unie subjektů zainteresovaných v myslivosti České republiky (dále jen „USZM ČR“) konaném v pátek 9. dubna 2010 v Praze byl završen několikaletý proces vytváření společné platformy subjektů, které jsou jakýmkoliv způsobem zainteresovány v odvětví myslivosti. Na tomto zasedání byla definitivně ustavena a schválena USZM ČR, byly zvoleny všechny orgány a projednány základní výchozí principy pro další činnost. USZM ČR vznikla transformací Unie mysliveckých organizací ČR (dále jen UMO ČR), kdy bylo nutno z důvodu zájmu dalších i nemysliveckých subjektů o členství a hlavně o spolupráci - změnit „Statut“ a upravit celý systém fungování nového uskupení.

Zaměstnanost v zemědělství v EU za devět let klesla o čtvrtinu

V zemědělství v Evropské unii pracuje stále méně a méně lidí. Zaměstnanost v tomto sektoru v bloku mezi lety 2000 až 2009 poklesla o 25 procent, což odpovídá zhruba 3,7 milionu pracovních míst na plný úvazek. Čísla dnes oznámil Evropský statistický úřad (Eurostat). Jeden z největších poklesů, které se v EU pohybují od tří do 55 procent, vykázalo Slovensko. Patří mu v tomto směru třetí místo vzhledem k propadu o 43 procent. Vyšší čísla zaznamenaly pouze Estonsko s propadem zaměstnanosti v zemědělství o 55 procent a Bulharsko se snížením o 48 procent.

Biopekárna Zemanka zvyšuje svůj obrat

Data o českém výrobci biopotravin s vedoucím postavením v segmentu sušenek a krekrů. Biopekárna Zemanka, český výrobce biopotravin s vedoucím postavením v segmentu sušenek a krekrů, dosáhla v roce 2009 výrazného nárůstu obratu. Celkový obrat za rok 2009 dosáhl více jak 12 miliónů korun, což představuje meziroční nárůst o 77 procent proti roku 2008. Biopekárna Zemanka je menší rodinná biopekárna. Ručně vyrábí trvanlivé sladké bio sušenky a slané bio krekry. Peče výhradně z certifikovaných biosurovin a při výrobě nepoužívá žádný bílý rafinovaný cukr, umělé ztužené tuky, chemické konzervanty, umělá barviva ani aromata.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info