Povinnost podnikatelů - chovatelů hospodářských zvířat

Dle zákona č. 166/1999Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění § 5 odst. (2) je povinností chovatele, který chová jako podnikatel hospodářská zvířata pro účely podnikání dle písm. d) zpracovat a aktualizovat podle schválených zásad (§44 odst. 1 písm.c) pohotovostní plán pro případ výskytu nebezpečných nákaz a nemocí přenosných ze zvířat na člověka, jakož i pro případ vzniku mimořádné situace, a v souladu s celostátním programem tlumení jedné nebo více nákaz , nemocí přenosných ze zvířat na člověka a původců těchto nákaz a nemocí vlastní ozdravovací program, předložit jej ke schválení krajské veterinární správě a podle tohoto programu.

Vzor pohotovostních plánů je ke stažení na stránkách Státní veterinární správy - www.svscr.cz - v sekci zdraví zvířat - pohotovostní plán, kdy část 1 se vypracuje vždy, část 2 zvlášť na každé hospodářství, část 3 je určena pro zpracovatele živočišných produktů.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info