Olomoucký festival nabízí k ochutnání přes sto značek piv

V ráj milovníků piva se proměnila olomoucká dostihová dráha v městské části Lazce. V areálu ve středu odpoledne začal čtyřdenní pivní festival. Devátého ročníku přehlídky, jejíž nedílnou součástí jsou hudební produkce, se účastní více než třicítka pivovarů, což je dosavadní rekord olomouckého festivalu.

Návštěvníci mohou tradičně ochutnat nejen piva známých značek, ale také pěnivý mok malých regionálních pivovarů. Letos poprvé se festivalu účastní pivovary Pardubice či Rohozec. Veškerou nabídku festivalu ale zřejmě nestihnou ochutnat ani nejotrlejší pivaři. "Dohromady tu máme více než sto značek piv," říká organizátor přehlídky Pavel Spálený.

Hlavní organizátor akce očekává, že mnozí lidé zamíří na olomouckou dostihovou dráhu nejen kvůli pivu. Přilákat by je měla také hudební produkce.

Mezi hlavní taháky hudebního programu patří koncerty skupin Kryštof a Horkýže Slíže. Na své si přijdou také příznivci kapel No Name, Mig 21, Fleret či Turbo.

Olomoucký pivní festival skončí v noci na neděli. Na dostihové dráze v městské části Lazce se koná počtvrté. Předcházející ročníky hostila travnatá plocha u Envelopy nedaleko centra města. Pořadatelé museli místo změnit, protože na původním stojí nová budova Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info