Výrobci potravin získali ocenění Perla Zlínska

Celkem 34 potravinářských výrobků výrobců ze Zlínského kraje získalo ocenění Perla Zlínska. Agrární komora společně se Zlínským krajem je vyhlásila v Otrokovicích na Zlínsku, kde se uskutečnila stejnojmenná přehlídka regionálních potravinářských produktů.

O ocenění letos usilovalo 107 vzorků, řekla Jana Brázdilová ze zlínské agrární komory. Ocenění Perla Zlínska regionální výrobci získávají od roku 2006. V současné době se tímto označením chlubí přes 140 sýrů, uzenin a dalších produktů.

Prodej přímo v regionu

Oceněním chtějí agrárníci i Zlínský kraj přispět ke zviditelnění regionálních producentů potravinářských výrobků. "Cílem je dosáhnout toho, aby se produkty našich zemědělců a zpracovatelů co nejlépe prodávaly přímo v našem regionu, kde jsme bohužel prostřednictvím supermarketů zaplaveni množstvím dovážených potravin a přitom naši podnikatelé jsou schopni nabídnout zboží minimálně stejné kvality," poznamenala Brázdilová.

U hodnocených vzorků odborníci posuzují například vzhled, barvu, chuť, vůni či nápad. Novým oceněním letos byly cena Úřadu pro potraviny Ministerstva zemědělství ČR, kterou získal Kmotr - Masna Kroměříž za salám s dýňovými semínky, a cena ředitele Krajské agrární komory pro zemědělství a venkov. Tu si odnesli zástupci Středního odborného učiliště Valašské Klobouky za soubor výrobků z jehněčího masa.

I s ochutnávkou

Perla Zlínska je výrobkům udělena natrvalo. Výrobci mohou známku použít například na obalech oceněných produktů. Všechny produkty regionálních zpracovatelů mohli zdarma ochutnat návštěvníci Otrokovické Besedy. Přesný seznam oceněných výrobků i z předchozích let je na webových stránkách Perly Zlínska.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info