Souhrn událostí uplynulých dní – 14. – 16. 5. 2010

Vlastníci půdy vstoupili do Asociace

Svaz vlastníků půdy ČR se stal 41. samostatným sdružením začleněným do Asociace soukromého zemědělství ČR. Přístupovou dohodu stvrzující rozhodnutí obou organizací v úterý 11.5.2010 na valné hromadě ASZ ČR v Jihlavě podepsali předsedové ASZ Ing. Josef Stehlík a SVP Ing. František Janda. Vzhledem k tomu, že drtivá většina členů ASZ jsou zároveň vlastníky půdy, jde o logické a přirozené vyústění dosavadní dlouholeté spolupráce. Doufejme, že tento krok bude především znamenat přínosné spojení a posílení vyjednávacích pozic obou organizací.

Ministři zemědělství ČR a Srbska podepsali memorandum o porozumění

Na základě pozvání ministra zemědělství Republiky Srbsko Saši Dragina dnes ministr zemědělství Jakub Šebesta absolvoval oficiální návštěvu této země. Ministři podepsali Memorandum o porozumění týkající se spolupráce obou zemí v oblasti zemědělství. Ministr Šebesta se také zúčastnil mezinárodní konference na téma Společná zemědělská politika-přístupy a změny. „Česká republika považuje Srbsko za blízkého spojence a partnera a věřím, že podepsání Memoranda posílí stávající přátelské vztahy a spolupráci v oblasti zemědělství mezi našimi zeměmi.

Bio mléčné výrobky nabízí jak zdravé výživy, tak místní ekozemědělci

Jogurty, sýry, másla - to je obvyklý sortiment mléčných produktů v bio kvalitě ve zdravých výživách v Olomouci. K sehnání však není biomléko v obchodech se zdravou výživou, hůře se shání také tvarohy či kyška. Hnutí DUHA Olomouc provedlo v dubnu ve spolupráci se svými dobrovolníky průzkum bio mléčných produktů ve čtyřech obchodech se zdravou výživou v Olomouci. Nejméně těchto výrobků mají ve zdravé výživě Studánka, kde nabízí kozí sýr či řecké speciality, nikoli však v bio kvalitě. Nejširší sortiment má Pí centrum v Pavelčákově ulici, kde si zákazník může vybrat z pěti druhů sýrů, tří druhů másla, jogurty či kyšku.

Valná hromada Asociace soukromého zemědělství ČR zvolila novým předsedou Josefa Stehlíka

Na uplynulé již 12. schůzi valné hromady Asociace soukromého zemědělství ČR v Jihlavě došlo k  řadě významných událostí. Hlavním bodem programu byla volba nového předsednictva, místopředsedů a předsedy. Stanislav Němec, který stál u vzniku Asociace před 12 lety, oznámil, že již nebude kandidovat v  dalším volebním období do čela naší selské organizace.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info