Rychlotest na detekci průjmu u selat

Výskyt průjmu u selat v průběhu prvních tří týdnů života může bezprostředně ohrozit jejich život, proto je důležité rychle objasnit jeho příčinu a na jejím základě přijmout účinná protiopatření. Většinou se jedná o rotaviry, Clostridium perfringens a kryptosporidia.

Rychlotest s názvem Fassisi-Schnelltest PIDia firmy Haprodia nyní nabízí možnost odhalit tyto tři původce v průběhu několika minut přímo ve stáji. Stačí odebrat malé množství exkrementů postiženého selete pomocí vzorkovače, v uzavřené trubičce ho smíchat s přiloženým reagenčním činidlem a tekutinu nakapat na testovací kazetu.

Výsledek je možné odečíst již po několika minutách (barevné odlišení). Cena testovacího boxu, který obsahuje 5 testovacích kitů je 50 EUR bez DPH a je možné ho získat prostřednictvím veterinárního lékaře.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info