Studie: Lidem, co často jedí uzeniny, hrozí srdeční choroby

Lidem, kteří často jedí uzeniny, hrozí vyšší riziko vzniku srdečních nemocí nebo cukrovky. Naproti tomu jedení nezpracovaného červeného masa nebezpečí rozvinutí těchto nemocí nezvyšuje. Ukázala to studie amerických vědců, z níž dnes citovala agentura Reuters. "Lidé by měli přemýšlet o tom, jaký druh masa jedí, aby snížili riziko infarktu nebo cukrovky," řekla Renata Michová, která vedla zpracování studie. "Hlavně by se měli vyhnout zpracovanému masu, jako jsou slanina, salámy nebo párky," doplnila. Za zpracované maso se v rámci studie považovalo jakékoli maso upravené pomocí uzení, nasolení nebo přidání chemických konzervantů.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info