BILLA podporuje české ekozemědělství

V letošním roce zahajuje BILLA projekt na podporu českého ekozemědělství. S ohledem na velký zájem spotřebitelů o nabízené bioprodukty, a s cílem získat další tuzemské dodavatele, převede společnost BILLA část výnosu z prodeje biologicky odbouratelných nákupních tašek v celkové výši nejméně 2 milióny korun do nově utvářeného Fondu rozvoje českého ekozemědělství při Agrární komoře ČR.

„Naše bio by skutečně mělo být naše,“ tvrdí Jaroslav Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA v ČR a SR. V současné době nakupuje BILLA od českých producentů jen asi 50 % ze všech nabízených bioproduktů. Zájem BILLY je však o mnoho vyšší. Právě proto se chce BILLA ve spolupráci s Agrární komorou zasadit o další rozvoj českého ekozemědělství.

BILLA je prvním zahraničním řetězcem v České republice, který se odhodlal k takovéto podpoře.

BILLA, integrální součást společnosti REWE International AG, působí v ČR již 19 let. BILLA nyní nabízí celkem 250 různých druhů biopotravin. Vlastní značku „Naše bio“ nese 132 z nich. V rámci podpory potravin v biokvalitě je společnost BILLA již třetím rokem zlatým partnerem (Gold Partner) konference Bio Summit, jejíž letošní ročník se uskutečnil ve čtvrtek 8. dubna.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info