Zástupci ASZ ČR na zahájení výstavy NATURA VIVA 2010

Ve středu 19. května 2010 byla slavnostně zahájena známá výstava NATURA VIVA na Výstavišti v Lysé nad Labem. Zahájení se zúčastnili také zástupci Asociace soukromého zemědělství ČR spolu s předsedou ing. Josefem Stehlíkem a s dalšími kolegy organizací sdružených v nové Unii subjektů zainteresovaných v myslivosti ČR – Myslivecké unii ČR.

V prostorách Výstaviště se sešli v 11.30 zástupci organizací sdružených v rámci Unie subjektů zainteresovaných v myslivosti ČR (Myslivecké unie ČR), aby zde podepsali „Statut Myslivecké unie ČR“. Také předseda Asociace soukromého zemědělství ČR ing. Josef Stehlík připojil svůj podpis na tento „Statut“. ASZ ČR se tak stala součástí významné myslivecké platformy, jejímž cílem je podporovat pozice vlastníků i uživatelů (zemědělců) honebních pozemků v odvětví myslivosti. Velmi důležitý pro nás zemědělce bude i přínos menších mysliveckých organizací, které v rámci Myslivecké unie ČR pomohou především v oblasti mysliveckého poradenství a konzultací; což bude v nastávajícím období pro vlastníky a zemědělce nezastupitelné. V kuloárech zazněla také řada informací o tom, že některé myslivecké subjekty (organizace i instituce) jsou dosti nervózní z tohoto ustavení Myslivecké unie ČR.

Ve všech prostorách výstaviště se nacházely expozice či prodejní stánky zaměřené na rybářství, myslivost, včelařství a zahrádkářství. Největší hala byla věnována odvětví myslivosti; zájemci si zde mohli nakoupit celé spektrum zbraní, dalekohledů, oblečení a obuvi; součástí byly i prodeje odborné literatury a pomůcek pro myslivost. V přízemí nové haly byly vedle mysliveckých stánků a expozic i expozice českého rybářského svazu a prodejní stánky zaměřené na rybářský sortiment; velká byla i expozice Českého svazu včelařů s prodejem široké palety včelařského sortimentu. V prvním patře nové haly jsou expozice škol, výzkumných subjektů, expozice státních lesnických subjektů a rozsáhlá expozice ČMMJ. I na venkovních prostorách byla celá řada expozic a prodejních míst na celé spektrum mysliveckých, rybářských a zahradnických produktů. Snad už nebude trvat dlouho, kdy i vlastníci pozemků a zemědělci (jako držitelé a uživatelé honiteb) budeme také jezdit do Lysé nakupovat myslivecké vybavení.

Na fotografii: Podpis „Statutu Myslivecké unie ČR“ na Výstavišti v Lysé nad Labem. Zleva: Josef Plzák člen ASZ ČR a člen Myslivecké rady ministra; ing. Josef Záhorka Agrární komora ČR a předseda Myslivecké Unie ČR; ing. Josef Stehlík předseda Asociace soukromého zemědělství ČR; pan Novotný a doc. M. Vach ze Safari Club International, Bohemia Chapter; Josef Masařík Komoditní rada pro myslivost ASZ ČR – všichni přítomní jsou členy Výkonné rady Unie subjektů zainteresovaných v myslivosti – Myslivecké unie ČR. V nejbližší době svůj podpis pod statut připojí také další představitelé Myslivecké unie ČR, kteří se nemhli zahájení výstavy zúčastnit – J. F. Votava, velmistr řádu svatého Huberta; P. Kříž prezident Asociace profesionálních myslivců ČR a ing. Frola z Mezinárodního sdružení myslivců příhraničí. Není pochyb o tom, že Myslivecká unie ČR bude velmi silným hráčem v odvětví myslivosti.

Bc. Antonín Bučina

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info