Souhrn událostí uplynulého dne – 24.5.2010

Vláda dnes projednávala Zprávu o zabezpečení finančních prostředků pro realizaci opatření k řešení situace v Moravskoslezském kraji.

Vláda dnes projednávala Zprávu o zabezpečení finančních prostředků pro realizaci konkretizaci opatření obsažených ve Zprávě o způsobech řešení nevhodné situace z hlediska životního prostředí v Moravskoslezském kraji. Ministerstvo životního prostředí na základě žádosti Poslanecké sněmovny zpracovalo Zprávu o zabezpečení finančních prostředků pro realizaci konkretizace opatření (dále jen „Zpráva“) obsažených v již vládou schválené Zprávě o způsobech řešení nevhodné situace z hlediska životního prostředí v Moravskoslezském kraji.

Vytrvalé deště trápí i zvířata, jsou vysílená

Krutou zkoušku povodně připravily nejen lidem, ale i živé přírodě. Vytrvalé deště totiž přišly v období, kdy zvířata mají mladé a mnoho ptáků sedí na snůškách nebo již o potomky pečuje. Nepříznivé počasí nadto udeřilo krátce po vleklé a tuhé zimě. Ochránci přírody tak mají plné ruce práce.Počet zvířecích pacientů v posledních dnech vzrostl například ve Stanici na záchranu volně žijících živočichů v Bartošovicích na Novojičínsku.

Liberecký kraj je jedním z mála v Česku, kde přibývá skotu

Liberecký kraj je jedním z mála v Česku, kde navzdory nízkým výkupním cenám masa a mléka přibývá skotu. Zatímco k 1. dubnu loňského roku chovali zemědělci v kraji 43.808 kusů hovězího dobytka, letos jich ke stejnému datu napočítali 44.565, což představuje nárůst o 1,7 procenta. Skotu přibylo také v krajích Zlínském, Plzeňském a Karlovarském a ve středních Čechách, v ostatních krajích stavy klesaly. Celkově v Česku stavy skotu meziročně klesly o procento na 1,349.286 kusů.

Komise se snaží snížit rybolovné kvóty na rok 2011

Komise se při stanovování rybolovných kvót na příští rok snaží najít rovnováhu mezi udržitelností a stabilitou. Evropská komise oficiálně zahájila rozhovory o rybolovných kvótách na rok 2011 a předložila zprávu, ve které uvádí, jaké priority sleduje její návrh na omezení odlovů. Komisařka pro rybolov Maria Damanaki podporuje přísnější stanovování rybolovných kvót. Existují totiž obavy, že současná úroveň odlovu je pro zachování rybích populací příliš vysoká.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info