Souhrn událostí uplynulého dne - 10.6.2010

Lesy ČR představily koncepci pro nakládání s reprodukčním materiálem lesních dřevin na období dalších 10 let

Lesy ČR představily nový dokument nazvaný „Koncepce zachování a reprodukce genových zdrojů lesních dřevin u Lesů České republiky, s. p. na období 2010 - 2019“. Stalo se tak na semináři v Hradci Králové pořádaném ve spolupráci s Českou lesnickou společností a Sdružením lesních školkařů. Kvalitní obnova lesních porostů vyžaduje systematickou a dlouhodobou péči o genofond lesních dřevin. „Lesy ČR si uvědomují, že jedině tak je možné zaručit, aby porosty splňovaly vhodný genetický základ, svým složením odpovídaly cílové druhové skladbě a v budoucnu tak dávaly záruku nejen produkce dříví, ale i stability lesních ekosystémů,“ říká výrobně technický ředitel Lesů ČR Vladimír Krchov.

Fio nabízí kompletní financování zemědělského sektoru za úrok do 4 % p.a.

Finanční skupina Fio jako jediná v ČR poskytuje úvěry v rámci všech podpůrných programů PGRLF pro zemědělce a zpracovatele. Nabízí financování tohoto sektoru s nízkým úrokem, flexibilním přístupem a bez poplatků za zpracování i vedení úvěru. Fio je úvěrovou institucí, která vítá projekty úspěšně se rozvíjejících zemědělců. Díky získaným zkušenostem dobře zná dotační systémy pro zemědělce a v současné době jako jediná finanční instituce umožňuje získat dotaci PGRLF v rámci všech následujících programů: Zemědělec, Podpora nákupu půdy, Provoz, Zpracovatel - Provoz a Podpora krátkodobého financování.

Agrární komora poškodila české zemědělství

Agrární komora (AK) před volbami dotlačila Ministerstvo zemědělství k přesunu peněz ke skupince producentů mléka od všech ostatních zemědělců. Nyní se ukazuje, že toto rozhodnutí neznamenalo jen přilepšení jedněm na úkor druhých. Z analýzy Ministerstva zemědělství ČR, kterou má Svaz marginálních oblastí (SMO) k dispozici, vyplývá, že Brusel na základě tohoto neprozíravého českého kroku pokrátil celkové platby, které mohou čeští zemědělci v letošním a příštím roce získat, o více než 416 milionů korun.

Experti kontrolují stav hrází 32 jihočeských rybníků

Experti preventivně zkontrolují stav hrází 32 jihočeských rybníků v povodí řeky Lužnice a Nežárky až k soutoku řek ve Veselí nad Lužnicí. Do září probádají speciálními metodami bez mechanických zásahů celkem 160 kilometrů, mezi nimi i hráz největšího českého rybníka Rožmberk. Na protipovodňový projekt získal Jihočeský kraj téměř deset milionů korun z takzvaných norských fondů. Novinářům to dnes řekla vedoucí oddělení vodního hospodářství kraje Hana Zahradníková.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info