Exkluzivně: Firma Animalco je na prodej

Ryze česká společnost Animalco, největší tuzemský obchodník s masem a živými zvířaty, je na prodej. Serveru Euro.cz to potvrdil ředitel a nejvýznamnější akcionář firmy Animalco Radko Jung. „Hledáme prostor pro další růst. Z české ligy chceme postoupit do evropské ligy,“ vysvětluje Jung prodej exportní a importní společnosti, která vznikla před dvaceti lety.

Jejími dalšími spoluvlastníky jsou Michal Dušek a Tomáš Kutzendörfer. Animalco by svým obchodním záběrem zapadlo do agro-potravinářského impéria Andreje Babiše. Ten také nedávno serveru Euro.cz potvrdil, že o této akvizici jedná. „Už nejednáme,“ tvrdí dnes Babiš bez dalšího komentáře. Byznysmen ale předem připravované transakce zpravidla tají.

Zástupce Animalca se nechce vyjadřovat k otázce, kdo je strategickým hráčem, který má firmě umožnit další růst. „Dohodli jsme se s partnery, že během jednání nebudeme nic komentovat,“ uvedl Jung. Dodal pouze, že jako poradce k prodeji přizvali pražskou společnost New Invest.

Tržby firmy Animalco v účetním roce, který končí 30. června 2009, dosáhly 5,8 miliardy korun, což meziročně znamená růst o 2,2 miliardy korun. Zisk se snížil z 52,8 milionu korun na 23,7 milionu. Animalco zaměstnává 40 pracovníků.

Táňa Králová

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info