Společnost Bioveta zvýšila tržby o desetinu

Navýšení se týkalo výhradně exportu do zahraničí

Auditované hospodářské výsledky za minulý rok potvrdily odhady firmy z letošního ledna o stagnaci tržeb na tuzemském trhu. Výsledky na domácím trhu jsou srovnatelné s rokem 2008. Souvisí to se snižováním stavů skotu i prasat. Navýšení se týkalo výhradně exportu do zahraničí a podobná situace nastane pravděpodobně i letos.

Více než 65 procent tržeb tvoří export do zahraničí. Celkem společnost vyváží do desítek zemí, nejvíce do Polska, na Slovensko, do Rumunska, na Ukrajinu, do Německa a Turecka.

V Bulharsku společnost Bioveta s r.o. loni zvítězila v tendru na dodavatele vakcín proti vzteklině lišek. Dceřinou společností Biovety je bulharský Bioleks.

Nové trhy našla společnost Bioveta například i v Kosovu; kromě vakcín proti vzteklině lišek, bude vyvážet i vakcíny pro skot či koně. Společnost byla loni úspěšná i v tuzemských výběrových řízeních. Vyhrála tendr na výrobce přípravků proti katarální horečce skotu.Bioveta dodává na trh asi 150 druhů léků pro desítky zvířecích druhů.

Bioveta s r.o. byla založena v Ivanovicích na Hané v r. 1951 a má zhruba 360 pracovníků. Firma patří do skupiny Bioveta Holding stejně jako společnosti Opavet a Pharmachem.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info