Kotle na slámu dostaly ocenění a budou bojovat o evropskou ekologickou cenu

Trutnov, 11. června 2010 - Kotle na spalování biomasy akciové společnosti Step TRUTNOV získaly prestižní ocenění „Cena zdraví a bezpečného životníhoprostředí“ od neziskového sdružení mezinárodních a českých firem Business Leaders Forum. Trutnovská firma vyrábí kotle na spalování celých balíků slámy bez nutnosti jejich rozdružování nebo dělení na části. Jednoduchá technologie využívající vlastní patentovou ochranu zaručuje vysokou účinnost, nízké emise a jednoduchou obsluhu.

„Ocenění si vážíme, protože nás katapultovalo do celoevropské soutěže „The European Business Awards for the Environment - Evropská ekologická cena pro podnikatele, ve které se utkávají firemní zástupci států z celé Evropy,“ uvedl ředitel a předseda představenstva společnosti Step TRUTNOV, Libor Pavlíček.

Firma doposud vyráběla kotle ve dvou výkonových řadách od 50 do 100 kW nebo velké kotle pro dodávky centrálního tepla s výkony od 100kW až po 5MW. Nyní zavádí do výroby kotel řady KS s výkony od 25-50-100 kW, ve kterém se topí malými balíky slámy.

„Jedná se o zařízení vhodné do menších hospodářských a průmyslových objektů a kromě celých balíků slámy v nich lze spalovat i seno, řepkovou slámu, dřevo, papír či rašelinu,“ upřesnil Pavlíček. Výhodou těchto kotlů jsou velká přikládací dvířka, dlouhá spalovací komora o velkém průměru a velmi jednoduchá technologie hoření s účinným spalováním. Kotle jsou dodávány jako kompaktní zařízení a pro efektivní využívání je doporučeno připojení k akumulační nádrži.

“Balíky slámy samozřejmě vytápíme i náš trutnovský areál a proti původnímu plynu si tak zhruba 5,5 krát šetříme roční náklady na vytápění,“ doplňuje Pavlíček.

Několikanásobný diplom za první místo a ocenění, které firmu Step TRUTNOV posunulo do celoevropské soutěže je pro společnost důležité i z hlediska exportu, protože přes 38 procent produkce exportuje, především do států EU ale i Ruska a na Ukrajinu. Případný úspěch i na evropské úrovni tak otvírá další exportní možnosti.

Firma kromě kotlů na biomasu vyrábí tlakové nádoby, nádrže, výměníky, zásobníky a mnoho dalších výrobků pro energetický a chemický průmysl. Nevyhýbá se ani atypickým výrobkům podle požadavků zákazníků.

Step TRUTNOV je ryze česká firma, která v současné době zaměstnává trvalých 50 zaměstnanců a další pak jako externí spolupracující. Loňský obrat se pohyboval na úrovni 100 milionů korun. „Pro letošní rok počítáme prakticky se stoprocentním růstem obratu,“ dodal Pavlíček.

M. Němec

Tel.: 777870563

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info