Kaufland prodává výrobky Fair Trade

V obchodních domech Kaufland nyní zákazníci najdou celou řadu výrobků prodávaných pod značkou Fair Trade.

Společnost Kaufland se tak zařadila mezi obchodní řetězce a další firmy, kterým není lhostejná situace téměř 1,5 milionu pěstitelů, zemědělských pracovníků, ale také řemeslníků v 58 zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky.

Zákazníci si s každým výrobkem se značkou Fair Trade zakoupí zboží s eticky přijatelným původem, podpoří konkrétní pěstitelé v rozvojových zemích a v neposlední řadě získají velmi kvalitní výrobek, často navíc certifikovaný jako výrobek ekologického zemědělství (BIO).

"Dvacet druhů férového zboží, které Kaufland nakupuje od německé společnosti GEPA. najdou zákazníci ve všech prodejnách Kaufland v České republice", řekl pan Michael Šperl z tiskového oddělení společnosti Kaufland.

Výrobky z fair trade systémů nabízí kromě Kauflandu také Interspar, dm drogerie, Globus, Marks&Spencer a Tesco. Kromě toho je možné férové výrobky koupit ve většině bioprodejen, specializovaných prodejen a internetových e-shopech. Obrat s výrobky fair trade dosáhl vloni dle dřívější zprávy Bio-info v České republice 50 milionů korun, o 22 procent více než v roce 2008.

Zdroj: Tisková zpráva Kaufland, www.bio-info.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info