Německé řetězce stáhly z prodeje české králičí maso

Prodejce vlastní Certifikát GGE

Německé obchodní řetězce Real a Edeka stáhly z prodeje králičí maso, které do Německa dodávala společnost Rabbit Trhový Štěpánov. Své rozhodnutí vysvětlily nevyhovujícím prostředím, ve kterém jsou zvířata chována. Důkazy o údajně nevyhovujících velkochovech získaly společnosti od ochránců zvířat. Firma se hájí tím, že vlastní certifikát opravňující k dodávkám na německý trh, nesrovnalosti nenašla ani Krajská veterinární správa. Podnik se chce bránit právními kroky.

Králičí maso v řetězcích Real a Edeka pochází z velkochovů v České republice a Itálii. Certifikát GGE, umožňující firmě dodávat výrobky na německý trh získala česká společnost v září 2009.

Chov králíků v klecích zákonem zakázaný není. První zemí, která se k tomuto kroku odhodlala, je Rakousko. Tamější majitelé králičích velkochovů musí klece odstranit nejpozději do roku 2012.

Organizace Vier Pfoten proti klecovým chovům zvířat bojuje již několik let. Rabbit Trhový Štěpánov se téměř dvacet let věnuje chovu, zpracování a distribuci vepřového, hovězího, drůbežího, králičího masa a vajec.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info