Naučná stezka Kladská na Chebsku od soboty i díky Lesům ČR v novém kabátě

Milovníci turistiky, krásné přírody, ale i lázeňství mohou od soboty využít pro své toulky přírodou Karlovarského kraje dva kilometry dlouhou, zrenovovanou a rozšířenou Naučnou stezku Kladská, která začíná v osadě stejného jména, jen kousek od Mariánských Lázní na Chebsku.

Naučná stezka návštěvníky již od roku 1977 seznamuje s půvabným prostředím Národní přírodní rezervace Kladské rašeliny, kterou ročně navštíví až 60 tisíc lidí. Těm nově slouží další část chodníčku s můstky, vyhlídkový altán a odpočinkové zastávky s lavičkami a informačními tabulemi. Úprava stezky proběhla v úzké spolupráci Lesů ČR a Správy CHKO Slavkovský les.

Stezku kromě pískových cest, můstkových chodníků nebo 14 zcela nových informačních tabulí tvoří i pískoviště pro děti, sluneční hodiny a v blízké době také mluvící tabule. Místo po silnici tak lidé mohou od soboty absolvovat cestu zpět k loveckému zámečku Kladská po novém chodníku lesem. Ten vede kouzelným prostředím rašeliništních jezírek,“ říká ředitel Lesního závodů Lesů ČR Kladská Jan Němický.

Prodloužení a oprava cesty stála tři miliony korun, Lesy ČR přispěly z jedné pětiny.

V okolí Kladské se rozprostírá celkem 5 částí národní přírodní rezervace Kladské rašeliny. Jde o jednotlivá rašeliniště nazývaná Tajga, Paterák, Lysina, Malé rašeliniště a Husí les.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info